E-mobilitás az ALCAR-nál

  • Az E-generációs autók felnijei iránti kereslet erőteljes növekedése
  • Az ALCAR átfogó termékválasztékot kínál BEV, HEV, PHEV járművekhez
  • Az AEZ és DEZENT márkák külön e-mobilitási kategóriát vezetnek be az összes termékkatalógusban és minden weboldalon
  • Magas rendelkezésre állás és gyors szállítás egész Európában

Az ALCAR különösen széles felniválasztékot kínál az E-generációs járművekre. A megfelelő felni keresése pedig mostantól még könnyebb, köszönhetően az AEZ és a DEZENT márkák weboldalán a teljesen átalakított felnikeresőnek, mely e-mobilitási szűrőfunkciót is kapott.

A mobilitás a társadalom mozgatórugója, a gazdaság fejlődésének alapvető feltétele. Az E-generációs járművek regisztrációs statisztikája is világos képet fest. A fenntarthatóbb mobilitásra való áttérés már nemcsak divat, hanem végre állandó állapot. Az autóipar már nem egy új korszak előtt áll, hanem annak közepén, és ezzel együtt egyre növekszik az e-autó tulajdonosok száma. Bár az elektromobilitás megváltoztatta a technológiákat a könnyű kialakítás, a hajtórendszerek és más alkatrészek tekintetében, de egy alkatrész továbbra is alapvető és változatlan – egyik autó sem működik abroncsok és felnik nélkül! Igaz, a gumiabroncs- és a felni szegmens is rengeteg változáson megy keresztül. A könnyű alkatrészek, például az alufelnik, a fenntarthatóbb mobilitás fontos elemét képezik, mivel minden a súlycsökkentésről és az aerodinamikáról szól. És mivel a felni az autó egyik leglátványosabb része, a dizájn vitathatatlanul az egyik legfontosabb tényező a fogyasztók számára.

Gallery

Felnik az e-mobilitáshoz

Felnigyártóként az ALCAR évek óta foglalkozik e-járművekkel, az elmúlt években számos koncepció-tesztet hajtott végre. Több új felnit már kifejezetten az elektromos meghajtású autókhoz igazítottak és optimalizáltak. A nyitott ötküllőstől az erős Y-küllős kialakításig minden felninek műszakilag és dizájn szempontjából is passzolnia kell az adott autóra. A fejlesztés során a legnagyobb kihívás, hogy megtalálják az összes műszaki követelmény és a dizájn optimális kombinációját. Anyagszerkezeti tulajdonságai miatt a kovácsolt felnik egyre fontosabb szerepet játszanak az autóipar jövőjében.

AEZ - a legmagasabb kategóriájú e-járművek formatervezése

A súly fontos szerepet játszik, különösen a sportos autók esetében. Ezért az AEZ regisztráció mentes megoldásként (ún. ECE tanúsítvánnyal) kínálja Steam.forged felnijét, az akkumulátoros Tesla S modellhez 8,5x21 és 9x21 méretben, az X modellhez pedig 9x22 és 10x22 méretben. A Tesla 3-hoz 18-20 coll méretekben a sokküllős AEZ Steam fegyverszürke front polír és grafit matt színváltozatokban is kapható.

A Tesla közvetlen versenytársa, a Volvo Polestar 2 már bizonyította létjogosultságát Skandináviában, és átvette a vezető szerepet a legfrissebb regisztrációs adatokban. A Polestarhoz hasonlóan az AEZ is aprólékosan foglalkozik a dizájnnal, ezért nem kevesebb, mint két szabadon regisztrálható fenit kínál: az AEZ Panama-t és az AEZ Steam-et.

A teljesen akkumulátoros autók további zászlóshajói közé tartozik az Audi új e-tron és e-tron Sportback. Az AEZ Panama 19-21 coll méretekben szintén regisztráció nélküli felszerelést (VTA) biztosít. A Jaguar I-Pace esetében összesen három, 18-20 coll méretű felni áll rendelkezésre. Nem szabad megfeledkezni a Zuffenhausen első teljesen elektromos modelljéről - a Porsche Taycanról sem. Az AEZ Panama-val az ALCAR regisztráció mentes megoldást kínál 20 coll méretben.

Bild1

Hibrid technológiák

A hibrid hajtásokat hídtechnikának tekintik a belső égésű motorok és a nulla kibocsátású hajtóművek között, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Amíg vannak üzemanyag-meghajtású autók, a különféle hibrid technológiák is érvényesülni fognak, és ez még eltart egy ideig. Az elmúlt években az AEZ nagy választékban kínálja felni modelljeit olyan hibrid hajtású autók számára, mint az Audi A3, Q7, BMW 3, BMW 7, Range Rover plug-in hibridek, stb.

Nézze meg a kívánt AEZ felnit a 3D Konfigurátorban!

Bild2

DEZENT – számos lehetőség a középkategóriás e-autók számára

Ha nagyra tartja a szép és fenntartható formatervezést, megtalálja a kívánt felnit a középkategóriás autókra is. A Volkswagen, köztük a Skoda és a Seat leányvállalatai részére a DEZENT márka különösen nagy felni választékot kínál, fejlesztőik kiemelten kezelik a teljesen regisztráció nélküli felszerelést. A VW ID.3 modellhez két design, a kifinomult duplaküllős TA, valamint a 18 és 19 collos TZ modellek kaphatók ECE jóváhagyással. A VTA jóváhagyással összesen hat különböző modell, köztük a RE, TD, TW és TX kivitel áll rendelkezésre Plug & Drive felszerelésként. A Skoda E-Citigo és a Seat Mii modelleknél a regisztráció nélküli felnik 14 és 16 coll között mozognak.

                 

A 2020-ban a legkeresettebb e-autóhoz a Renault Zoe-hoz a DEZENT 15 és 17 coll közötti felniket kínál, mindezt VTA jóváhagyással. A kisautók szegmensében az Opel ügyfelei ECE vagy VTA felnikből választhatnak 16 coll méretben a Corsa-e modellhez.

Bild5

A Kia Niro hibrid cross-over és teljesen elektromos, dizájnos testvére, a Kia e-Soul számára a DEZENT 17 colos, regisztráció nélküli ECE-homologizációt biztosít a TA, TX, TY és TZ modellekkel. Ha valamivel nagyobbra vágyik, tiszta lelkiismerettel választhat a TR, RE és TW minták közül. Valamennyi felszereléshez regisztráció nélküli VTA-jóváhagyás is tartozik.

Bild6

Az ALCAR előre tervez

Innovatív szereplőként az ALCAR előre tervez. Az AEZ és DEZENT márkák fejlesztői jelenleg teljes sebességgel dolgoznak a közelgő 2021-es téli szezon felni modelljeinek fejlesztésén. Az e-autók szegmensében számos új belépő van, mint például a VW ID.4, a Volvo XC40 Elektro, a Skoda Enyaq, a Hyundai Ioniq 5, a Mustang Mach E, a Mercedes EQA, a Mokka E, az Audi Q4 e-tron, vagy a BMW iX3 - az ALCAR pedig rengeteg felnivel készül ezekre a modellekre is a következő téli szezonban.

Így az ALCAR az e-mobilitás lehetőségei szinte korlátlanok. Cél, hogy az autók új külsőt kapjanak anélkül, hogy kompromisszumokat kötnének a műszaki ellenőrzés terén.

Bild7

Próbálja ki most az ALCAR 3D felni konfigurátort! Adja meg e-autó modelljét, és válassza ki a kívánt felnit. Gyors, egyszerű és műszakilag 100%-ban jóváhagyott kombinációkat kínál.