Alcar

TPMS TEHERAUTÓKHOZ

ALCAR SZENZOR TEHERGÉPJÁRMŰRE
ALCAR SENSOR HD

Az új uniós biztonsági előírás, az ECE 2144/2019 (ECER141) értelmében 2022 júliusától minden újonnan forgalomba helyezett N1-N3, O3 és O4, valamint M2 és M3 osztályú haszongépjárműveknél is kötelezővé válik a TPMS gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer.

Annak érdekében, hogy a tehergépjárművekkel is foglalkozó szervizek felkészültek legyenek, az ALCAR most bevezeti az új ALCAR Sensor HD (Heavy Duty) szenzort. Az új ALCAR Sensor HD egy multi szenzor, amely szabadon konfigurálható bármely járműmodellhez, ezen túl az innovatív kialakításnak köszönhetően rugalmasan beszerelhető bármely kerékbe 17,5 és 24,5 coll között. A felszerelés az extrém terhelésekre kifejlesztett kerékszalag segítségével közvetlenül a felnire történik.

ALCAR Tehergépjármű szenzorok
Tehergépjármű szenzor szerelési videó

ALCAR TECH600

Egy szenzor. Egy eszköz. Szuper egyszerű.

Az ALCAR a meglévő ALCAR TECH600 eszközhöz egy haszongépjármű-frissítést kínál. Ez lehetővé teszi a meglévő OE-szenzor programozását vagy akár lemásolását. Az új ALCAR Sensor HD már kapható haszongépjárművekhez a helyi ALCAR kereskedésben.

 

További technika támogatásként az ALCAR TPMS-konfigurátort kiterjesztettük a teherautó szenzorok adatbázisával, ami így egyedülálló segítséget nyújt a TPMS üzlethez. A konfigurátor áttekinthetően és részletesen szemlélteti az autó típusokhoz és szenzorhoz kapcsolódó információkat. Megtalálja benne a gyári teher szenzorok típusát, paramétereit, a felújításukhoz szükséges szervizkészleteket, szelepeket, továbbá az autóval kapcsolatos újra tanítási eljárásokat is.

Strukturált, áttekinthető és mindig naprakész - ALCAR TPMS Konfigurátor.

 

ALCAR TPMS. Ezekben a videókban bemutatjuk az új ALCAR Sensor HD (Heavy Duty) teljes felszerelési folyamatát.

Szerelési Videó: 

 

IMAGE VIDEÓ

TECH600 video ALCAR: 

Univerzális szenzorok használata (HD)

Programozható univerzális szenzorok beépítésekor javasoljuk az eredeti szenzorok lemásolását (klónozását) ezáltal le egyszerűsítve (elkerülve) az újra tanítási folyamatot.

Amennyiben ez nem lehetséges és új szenzort hoz létre úgy az újra tanítás a személyautók szervizelésénél már megismert folyamatok: 

Automatikus tanulás -A szenzorok újratanításához vezesse a járművet 30 km/h feletti sebességgel.

A modelltől, a tengelyszámoktól és a gumiabroncsok számától függően az újratanítás hosszabb időt vehet igénybe, amíg a nyomásértékek megjelennek a kijelzőn.

OBDII - Olvassa ki a szenzorok azonosítóit az ALCAR TECH600 TPMS diagnosztikai eszközzel. Adja rá a gyújtást (motor kikapcsolva). Csatlakoztassa az eszközt a OBD csatlakozón keresztül járműhöz, és indítsa el az újratanítási folyamatot, mellyel a jármü ECU-be betöltésre kerülnek az új TPMS szenzorok azonosítói.

A TECH600 diagnosztikai eszköz Tehergépjármű OBD csatlakoztatásához szüksége lesz egy 24 voltos OBD adapterre, mely hamarosan elérhető kínálatunkban (SKA607 TECH600 Heavy Duty OBD Adapter).

Összeszerelési útmutató

Kérdése van? Találunk megoldást a problémájára! 

ALCAR TPMS HELPDESK
Örömmel segítünk az ALCAR TPMS eszközök és TPMS szenzorok használatával kapcsolatban Ügyfélszolgálati telefonszámunkon.
+36 1/430-6700

Bármilyen probléma van az érzékelők vagy a szervizkészletek kompatibilitásával? A TPMS-re vonatkozó legfrissebb információk megtalálhatók az új TPMS Konfigurátorunkban ITT a WEBSHOP-ban.