ALCAR TPMS Top Banner

TPMS Személyautókhoz

Az új ALCAR Plug&Drive szenzor generáció

Az új ALCAR Plug&Drive szenzor előreprogramozott, így azonnal használatra kész. Ez megkíméli az autó- és abroncsszerelő műhelyeket a programozástól. 6 változatban érhető el. A P&D rövidítéssel ismert érzékelőtípus 96%-os autó lefedettséget kínál * az európai piacon, és sem programozást, sem konfigurációt nem igényel. A szenzor jelmondata: Plug and Drive, azaz szerelje be és már indulhat is! Ha szükséges, természetesen programozható is a legtöbb független TPMS eszközzel. Az ALCAR Univerzális szenzorral jelenleg a leggyorsabban programozható érzékelők a piacon.

*Az összes 2018-tól gyártott autómodellre vonatkozik

Plug & Drive Sensor

Az új ALCAR szenzorok esetében az intelligens elem-használatnak és a megnövelt maximálisan megengedett sebességnek** (Vmax) köszönhetően az elemek várható élettartama is nőtt. Az új ALCAR SZENZOR generáció garantálja a gyári minőséget. A TÜV SÜD által támasztott magas követelmények szerint, kemény feltételek mellett tesztelték, majd megkapta a német bevizsgáló cég tanúsítványát.

Maximális rugalmasság

Az új “ALCAR Univerzál szenzor” maximális rugalmasságot kínál, hiszen közel 99%-os* járműlefedettséget biztosít. Körülbelül 3-4 másodperc alatt az Universal szenzor jelenleg a leggyorsabb programozható eszköz a piacon. További előnye, hogy a programozás nem csak ALCAR márkájú TPMS eszközzel lehetséges. Az Universal szenzor 4 különböző szeleptípushoz alkalmazható: clamp-in silver, clamp-in black, clamp-in grey és snap-in black. Minden szempontból univerzális!

*Az összes 2018-tól gyártott autómodellre vonatkozik

 

Az új ALCAR szenzorok esetében az intelligens elem-használatnak és a megnövelt maximálisan megengedett sebességnek** (Vmax) köszönhetően az elemek várható élettartama is nőtt. Az új ALCAR SZENZOR generáció garantálja a gyári minőséget. A TÜV SÜD által támasztott magas követelmények szerint, kemény feltételek mellett tesztelték, majd megkapta a német bevizsgáló cég tanúsítványát.

ALCAR BLE szenzorok minden Tesla gépjárműhöz

Az új ALCAR BLE SZENZOR 100 százalékban ugyanúgy működik, mint egy Tesla OE-érzékelő, nem igényelprogramozást. Az OE érzékelőhöz hasonlóan a rendszer a vezetés első perceiben újratanulja a szenzorokat, ezért nincs szükség TPMS-eszközre a programozáshoz vagy az újratanuláshoz, az érzékelők aktiválásához. Az ALCAR BLE SZENZOR a TESLA-hoz az S6A108 cikkszámú, ezüst szeleppel, az S6A108B cikkszámú, fekete szeleppel és az S6A108G cikkszámú, szürke szeleppel kapható.Az ALCAR BLE SZENZOR (Bluetooth Low-Energy technológia, azaz alacsony feszültségű) Bluetooth-on keresztül kommunikál az adott Tesla autó vezérlőelektronikájával, és minden Tesla modellhez használható.

 

Költséghatékony OE utángyártott szenzor

Az új “ALCAR Single szenzor” egy előreprogramozott, utángyártott szenzor, mely szinte megegyezik a gyárival. 100%-ban megbízható és azonnal használatra kész. Alkalmazható a legtöbb európai autómodellhez. A Single szenzor mindenki számára egy költséghatékony alternatíva, hiszen a legnépszerűbb modellek esetében alkalmazható, így a tervek szerint nagy kereslet várható irántuk.

Az új ALCAR szenzorok esetében az intelligens elem-használatnak és a megnövelt maximálisan megengedett sebességnek** (Vmax) köszönhetően az elemek várható élettartama is nőtt. Az új ALCAR SZENZOR generáció garantálja a gyári minőséget. A TÜV SÜD által támasztott magas követelmények szerint, kemény feltételek mellett tesztelték, majd megkapta a német bevizsgáló cég tanúsítványát.

Kibővített kínálat - OE szenzorok

Az ALCAR a leggyakoribb és legfontosabb OE szenzorokkal egészítette ki termékpalettáját. A Webshop-ban számos OE érzékelő kapható: Schrader, Continental / VDO, HUF / BH-Sens és Pacific termékek.

Szerelési útmutató

 

Segítség a programozáshoz

ALCAR TECH600

Az ALCAR testreszabott autóipari megoldásokat kínál: Az új szenzorok mellett az ALCAR egyúttal egy új, nagyteljesítményű eszközt is kifejlesztett, a TPMS Diagnosztikai eszközök globális piacvezetőjével, a BARTEC-kel együttműködve. Az ALCAR TECH600 segítségével a szakemberek rendelkezésére áll egy átfogó diagnosztikai és programozási eszköz, amely számos extrával rendelkezik. Az új ALCAR TECH600 eszköz többek között színes kijelzővel, WIFI-vel, Bluetooth OBDII-vel, vezeték nélküli töltési lehetőséggel rendelkezik és egy erőteljes, ergonomikus dobozban foglal helyet. A továbbfejlesztett navigáció, a menüben található nyelvek széles skálája, a WIFI-n keresztül elérhető frissítések, valamint az OBD átfogó elemzési lehetőségei révén az új eszköz megkönnyíti a napi műhelymunkát. Ehhez jön még az automatikus szenzor-felismerés, a multi-programozás, az ERP-integráció, a hatalmas adatbázis a feltanításokhoz, ami kiterjed a BLE-technológiára is, amely a BLE-t használó valamennyi TESLA autó érzékelőinek kiolvasására és diagnosztizálására szolgál, valamint hároméves licencidő. Egy egyszeri ALCAR frissítéssel pedig a világ legnagyobb szenzorgyártóinak teljes lefedettséget kínálja!

 

CSOMAGAJÁNLAT:

 

 A vezető ALCAR TECH600 jelenleg a leggyorsabb TPMS eszköz a piacon. A BARTEC-kel közösen egy olyan nagy teljesítményű eszközt fejlesztettünk ki, mellyel a napi szervizmunka gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

Automatikus szenzor-felismerés, a multi-programozás, az ERP-integráció, a hatalmas adatbázis a feltanításokhoz, valamint hároméves licencidő.

Az ajánlat az alábbi kiegészítőket tartalmazza:

•             1 ALCAR TECH600 eszköz
•             32 db ALCAR UNIVERZÁL szenzor
•             1 Bluetooth OBDII modul
•             1 falra szerelhető dokkoló-töltő
•             3 éves licensz
•             1 profi zippzáras doboz

 

Multiprogramozásra készen

A BARTEC-el, a TPMS diagnosztikai berendezések világelső gyártójával együttműködve az ALCAR új standardot állít fel a TPMS megoldások terén. Négy ALCAR univerzális szenzor egyidejű programozása az ALCAR TECH600 készülékkel nemcsak gyorsabbá, hanem kényelmesebbé és mindenekelőtt biztonságosabbá is teszi a TPMS folyamatokat minden szakszerviz számára.

Az ALCAR autóipari megoldásainak folyamatos továbbfejlesztése mindig a teljesítmény növelését szolgálják. Több évtizedes tudásunkat felhasználva Ön biztos lehet benne, hogy a piacon lévő legmodernebb technológiát kapja, mellyel jelentős időt takaríthat meg és mindenekelőtt még pénzt is kereshet.

 

ALCAR TECH350

A TECH350 egy professzionális TPMS diagnosztikai és programozási eszköz a piacvezető BARTEC-től. Az átfogó adatbázis megkönnyíti a munkát, lehetővé teszi az összes ALCAR szenzor programozását. Az OBD kábel segítségével feltaníthatja a szenzorokat és diagnosztizálhatja a TPMS hibákat. Az eszközben megtalálja az összes szükséges újratanítási eljárást.

 

ALCAR VT57

2014 óta számos ALCAR Partner tette meg az első lépéseit a TPMS használata felé az ALCAR VT56 segítségével. A nagy színes kijelzőnek, egyszerű menürendszernek és a kiterjedt adatbázisnak köszönhetően hamar sikerült meggyőznie az Ügyfeleket. A VT56 utódját, az új ALCAR VT57-et már érintőképernyős kezelőfelülettel, 100%-os OE szenzor lefedettséggel, nagy OBD lefedettséggel, "Sync-ID" OBD technológiával és még sok egyéb funkcióval látták el a fejlesztők. Folyamatos „Live Sensor” frissítések és a Wi-Fi csatlakozási lehetőség biztosítja, hogy a VT57 mindig a legfrissebb lefedettséggel rendelkezzen. Az ALCAR VT57 segítségével az összes ALCAR szenzort és az összes nagyobb gyártó szenzorai is programozhatók.

 

Szoftver & Tartozékok

 

Frissítések 

A BARTEC TPMSDesktop számítógépes szoftverével frissítheti ALCAR TECH600 vagy TECH300 készülékét. A szoftverfrissítések tartalmazzák például az új autómodelleket, az feltanítási eljárásokat, az átfogó OBD lefedettséget és az univerzális szenzorok új programozási kódjait. Ezenkívül a TPMSDesktop lehetővé teszi az adatok átvitelét a rendszerbe!

Az ALCAR VT56 eszközhöz az ATEQ a webVT PC szoftware-t biztosítja, hogy a VT56 mindig naprakész legyen.

Licencek

Lejárt a TPMS eszközének licence? Nem kell aggódnia! Az ALCAR webáruházban lehetősége van meghosszabbítani licencét az összes ALCAR TPMS eszközre. A legfrissebb ajánlatokért forduljon ALCAR partneréhez!

Frissítések

A legújabb TPMS eszközünkhöz, az ALCAR TECH600-hoz, minden műhely számára egyedülálló frissítést kínálunk, amely teljes lefedettséget biztosít a nagyobb szenzorgyártók univerzális szenzorainak programozásához. A frissítési kód megadása után a már meglévő ALCAR szenzorok (ALCAR Sensor + ALCAR by Schrader) mellett programozhat univerzális szenzorokat a Schrader-től, a HUF / BH-Sens-től és az Alligator-tól.

 

Eszköz tartozékok

Véletlenül elveszett vagy tönkre ment egy tartozék? Legyen az OBD-kábel, Bluetooth OBD vagy töltő, nálunk mindent megtalál BARTEC és ATEQ eszközeihez.

 

Az ALCAR javasolja, hogy a gumiabroncsok cseréjekor minden alkalommal cserélje ki a TPMS szelepek összes releváns alkatrészét a biztonság és a rendszer hibátlan működése érdekében.
Az ALCAR-nál megtalálja a megfelelő szelepeket a vezető gyártók OE-szenzoraihoz, valamint a legnépszerűbb és leggyakoribb utángyártott szenzorokhoz. Az ALCAR TPMS konfigurátor segítségével rögtön kiválaszthatja a megfelelő szelepet, vagy egyszerűen böngészhet a szervizkészlet listánkban.

 

Míg a snap-in (gumi) szelepeket teljesen ki kell cserélni, a clamp-in (fém) szelepeket ellenőrizni kell és szükség szerint cserélni kell.

Az ALCAR  széles szervizkészlet választékában megtalálható a vezető szenzorgyártók összes szükséges alkatrésze. A megfelelő szervizkészlet kiválasztásában segítségére lehet az ALCAR TPMS konfigurátor, vagy egyszerűen válasszon a listából!

Az ALCAR szerszámkészlettel minden eszköz kéznél van, ami a TPMS szenzorok felszereléséhez és beállításához szükséges. Kalibrált nyomatékkulcs, hatlapfejű kulcsok, csavarfejek, torx csavarhúzó és egy szelepmag rögzítő nyomatékkulcs. Az SKA001 cikkszámú szerszámkészlet megtalálható a Webshopban.

Az ALCAR TPMS konfigurátor hasznos segítséget nyújt a mindennapi TPMS szerelés során.

Itt elérhetők a legfrissebb információk a TPMS szenzorok alkalmazásához:

  • ALCAR szenzorok kompatibilitási listája, szinte minden autótípushoz
  • Gyorsan elérhető a szenzor információk
  • Bármilyen típusú érzékelő elérhető
  • Strukturált, fontos infók az autókhoz vagy az OE szenzorokhoz
  • Kiválaszthatja, hogy "programozható" vagy "előre programozott" szenzorokat kíván-e rendelni
  • Szerviz készletek és pótszelepek minden szenzorhoz
  • Adott autóhoz tartozó újratanítási folyamat azonnal elérhető

Egyszerű, átlátható és mindig naprakész – ALCAR TPMS konfigurátor.

REGISZTRÁLJON WEBSHOPUNKBA ÉS PRÓBÁLJA KI!

 

ALCAR TPMS. Ezekben a videókban bemutatjuk a teljes TPMS munkafolyamatot: Hogyan ellenőrizze a szenzorok és a TPM rendszer állapotát, hogyan végezze el a TPMS diagnosztikát, hogyan szerelje be a szenzort, hogyan programozza be a szenzortt és tanítsa fel az új érzékelőket az elektronikus vezérlőegységbe - ECU.
ALCAR szenzor Plug&Drive, ALCAR szenzor univerzális, ALCAR TECH600 by BARTEC

Szerelési útmutató 

 

Feltanítási folyamat

         

Image videók

         

A HÁROM alapvető feltanítási folyamat TPMS szenzorok esetében:

Automatikus – A szenzorok eszköz használata nélkül feltaníthatók. A feltanításhoz szükséges, hogy az autó haladjon. Bizonyos esetekben (pl. BMW) aktiválás szükséges a fedélzeti számítógépen keresztül.

Tipp: Hagyja az autót körülbelül 20 percig állni, hogy a rendszer újra kalibrálódjon! Ez nagyon fontos lehet. Lehetséges, hogy az autó nem érzékeli az új szenzorokat, ha a kerekek cseréje túl gyors volt. A feltanítási folyamat 5-20 percet vehet igénybe (az autó típusától függően), amely alatt azt tanácsoljuk, hogy legalább 20 km / h sebességgel haladjon.

OBD – Az OBD adapterrel ellátott TPMS eszköz szükséges az érzékelők programozásához. A feltanítás álló helyzetben is lehetséges.

Tipp: Adja rá a gyújtást, csatlakoztassa az  OBD-hez, és várjon 5 percet! Ezután vegye le a gyújtást, majd újra adja rá (motor leállítva), és várjon további 5 percet! A TPMS eszköz segítségével újból ellenőrizze a szenzorokat! Ezt követően legalább 10 percig vezesse autóját!

Triggerelés – Használja a TPMS eszközt feltanítás módban. A feltanítás álló helyzetben is lehetséges. Válassza a vezérlőegységen az újratanulás módot és olvassa ki a szenzorokat!

Ez a feltanítási módszer nagyon elterjedt az amerikai autók esetében, Európában is előfordulhat: pl. Opel (Chevrolet) vagy Ford modelleknél.
Tipp: Állítsa a járművet feltanítási üzemmódba az autó menüjén keresztül, vagy adott esetben a kulcs zár/kioldó gombjának egyidejű megnyomásával feltanítási üzemmódban. Ezt megelőzően húzza be a kéziféket.

Kérdése van? Találunk megoldást a problémájára! 

ALCAR TPMS VONAL
Örömmel segítünk az ALCAR TPMS eszközök és TPMS szenzorok használatával kapcsolatban Ügyfélszolgálati telefonszámunkon
+36 1/430-6700

Bármilyen probléma van az érzékelők vagy a szervizkészletek kompatibilitásával? A TPMS-re vonatkozó legfrissebb információk megtalálhatók az új TPMS Konfigurátorunkban ITT a WEBSHOP-ban.