Jobb félni, mint megijedni!

FONTOS TUDNIVALÓK, MIELŐTT FELNIT VÁSÁROLNA

Felni vásárlást megelőzően egy fontos alapszabályt érdemes megjegyezni – csak az előírt paraméterekkel és megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező felnik adják a tökéletes vezetés élményét! 

Ezért, érdemes megfontolni vásárlás előtt a következő négy pontot:

  • Ellenőrizze a felni és az autó technikai adatainak kompatibilitását
  • Nézzen utána, hogy a felni rendelkezik-e TÜV, VTA vagy ECE tanúsítvánnyal annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla: a felni legálisan szerelhető-e (az ALCAR összes felnije rendelkezik TÜV tanúsítvánnyal), illetve hogy az Ön autóján kell-e módosításokat elvégezni az új felni felszerelése kapcsán
  • Ellenőrizze a felni és a hozzá tartozó TPMS szelepek kompatibilitását
  • Tegye fel magának a kérdést, hogy gyorsan és egyszerűen, azaz „Plug&Drive” szeretné felszereltetni a már előre összeállított gumit, felnit és TPMS-t, vagy  külön-külön vásárolja meg őket, vállalva így az extra köröket, amik az egyes elemek felszerelésével jár.

Hozzon biztos döntést úgy, hogy mind a négy pontra ügyel, így elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket. Ami pedig a biztonságot illeti, az ALCAR által gyártott és forgalmazott minden egyes felni és TPMS szenzor megfelel a legszigorúbb Európai minőségi előírásoknak.

 

VTA vagy ECE?

A megoldásra a rövidítés alapján kapunk választ! Hogy még érthetőbb legyen az alábbiakban mutatunk egy példát.

VTA (Vehicle Type Approval):

VTA A VTA jelentése Vehicle Type Approval, azaz Jármű Típus Jóváhagyás (például németül ABE). A jóváhagyást mindig alkatrészenként kell értelmezni, mint esetünkben például a felnire. A szerelési útmutatóban fel vannak tüntetve a jármű típus jóváhagyás előírásai, hogy egy adott alkatrész felszerelhető-e az autóra. Mindig vigyen magával egy másolatot a jóváhagyásból az adott autó alkatrészére vonatkozóan. 

ECE tanúsítvány:

Az ECE tanűsítvány nagyjából megfelel a VTA-nak, de egész Európában érvényes. Nincs szükség TÜV-ellenőrzésre vagy a dokumentumokba történő bejegyzésre, mivel az alkatrészek műszaki adatai összhangban vannak az OE (gyári) -szabványokkal. Előny az VTA-val szemben: Nincs szükség magunknál tartani a papírokat, mivel maguk az alkatrészeket sorszámmal látták el, mely alapján ellenőrizhetők. A könnyűfém felnik ECE jóváhagyását az ECE R 124 szabványnak megfelelő szabályok alkotják.

Mit tegyek, ha a rendőrség kéri a felni dokumentumait?

Gyakran előfordul, hogy a rutinszerű közúti ellenőrzések során a járművezetőknek be kell nyújtaniuk a felnik műszaki papírjait. Számos európai országban sofőrként mindig az autóban kell ezt tartani, és ha kérik, megmutatni. Akkor miért ne tenné egyszerűen csak a kesztyűtartóba? Ha ez nem része a gyári felszereltségnek, sok márka biztosít letölthető verziót. Egyetlen kivétel ez alól az ECE jóváhagyással rendelkező felnik. Ezekhez nincs szükség külön igazolásra.

Hogy kereshetek megfelelő felniket ECE tanúsítvánnyal a DEZENT felni konfigurátorban?

A márka, a modell, a típus és a motor kiválasztása után megjelenik az Ön autója. Különböző szűrési lehetőségeket is láthat. Válassza ki a "VTA + ECE" kategóriát a "tanúsítvány" szűrőben. Így csak VTA és ECE tanúsítvánnyal rendelkező felnik jelennek meg.

A zöld hüvelkyujj

Annak érdekében, hogy a választás még egyszerűbb legyen, a konfigurátort zöld AJÁNLOTT szűrővel látták el. Így a választék 100% -ban műszakilag jóváhagyott, nem igényel karosszéria-átalakítást és tökéletesen illeszkedik az adott autóhoz. Ezenkívül a konfigurátor megmutatja a műszakilag megfelelő gumiabroncsokat a megfelelő tanúsítványokkal (VTA, ECE). Ha a felhasználó valami extravagánsabbra vágyna, kombinálva az autó módosításával, akkor ezt egyszerűen megtehetik a tanúsítványszűrő funkció beállításainak megváltoztatásával.