AEZ SRC

Az AEZ nemcsak a TÜV által tesztelt minőséget képviseli, hanem a tökéletes megjelenést is, főleg télen. Az AEZ felnivel az autóvezetők mindig tökéletesen stílusosak az úton. A kiváló minőségű és innovatív SRC festés biztosítja, hogy a felnik hosszú évek után is remekül nézzenek ki.

SRC

Bár az alumínium nem rozsdásodik úgy, mint a vas vagy az acél, az oxidáció azonban hamar kikezdheti az alufelni felszínét, és egy kevéssé vonzó, szürke réteg képződhet. Az ALCAR SRC lakkozás azonban növeli a kerék "természetes védelmét" a sóval, erős napsütéssel és az apró karcolásokkal szemben.

Az SR rövidítés "Salt Resistant" szókapcsolatból származik, ami só-és napállót jelent, míg a C betű a többrétegű festési folyamatra utal: alapozás, festés, végső lakk-bevonat. Az alapozó mindig egy ultra kemény, fekete vagy világosszürke por-réteg, amit elektrosztatikusan visznek fel, majd 210°C fokon 45 percig "sütik". A festék réteg, azaz a nedves bevonat, további 40 percet tölt 180°C fokon. Legfelülre az átlátszó szigetelés, azaz a prémium lakk réteg kerül, mely biztosítja az első védelmi vonalat a környezeti hatásokkal szemben.

Csúcsminőségű szabványok

Hogy mennyire jól védi az alufelniket az SRC lakkozás, azt a független laboratóriumban, ECE-R 124 uniós szabályozás szerint elvégzett tesztek kiváló eredményei is igazolják.  Ilyenek az ún. 300 órás "CASS - copper accelerated salt spray" tesztek, ahol a felnik borítását megkarcolják és egy sós, rezes, ecetsavas oldattal permetezik folyamatosan, miközben még kőfelverődésnek is alávetik.


Annak biztosítása érdekében, hogy egy sorozat összes felnije megfeleljen az SRC lakkozás magas minőségi előírásainak, minden egyes terméket még vizuálisan is megvizsgálnak és megmérik a rétegek vastagságát is. Ezután az összes ALCAR felniről elmondható, hogy “Salt & Sun Resistant”, azaz "só- és napálló" lesz egész életében.

Télálló AEZ felnik megtalálhatók a 3D konfigurátorban!