Minden terepen

Bild7

A DOTZ felnik nemcsak az autó megjelenését javítják fel nagymértékben, de az egyes járművek műszaki követelményeinek is megfelelnek. Ez különösen fontos a terepjárók esetében, mivel a felnikre vonatkozó törvényi előírásokon túlmenően nagy terhelést és külső behatásokat kell elviselniük. Ezért a megfelelő anyag kiválasztása fontos szerepet játszik. Alumínium vagy acél - aszerint kell döntenie, hogy az adott terepjáró milyen követelményeket támaszt.

A városi terepjáró jellegű SUV-k számára a DOTZ olyan alufelniket kínál, amelyek kialakításuk révén vizuálisan is nagyot dobnak az autók megjelenésén. A nehéz terepet kedvelő igazi off-road rajongók nem sokat törődnek a külsővel - számukra a robusztus és teherbíró konstrukció számít. A DOTZ felnigyártó csapata feltérképezte a különböző követelményeket, és olyan felniket fejlesztett ki, amelyek minden igényt kielégítenek.

DOTZ MODULAR

Az ezüstszínű, 7x16 colos acéltárcsát kizárólag a VW Amarok modellekhez fejlesztették, és a ABE jóváhagyásnak köszönhetően mindenféle regisztráció nélkül felszerelhető. Ez az acéltárcsa minden kihívásra készen áll!

DOTZ MODULAR BEADLOCK

A fényes fekete DOTZ acéltárcsa a lenyűgöző megjelenés mellett a katonaságnál is alkamazott technológiát kínál. Az ún. beadlock acéltárcsák rendkívül terhelhetőek, nagy nyomatékot és alacsony abroncsnyomást is kibírnak.

DOTZ DAKAR

Az ezüstszínű acél perem a speciális felületi tömítésnek köszönhetően könnyen tisztítható, klasszikus kontúrjaival tökéletes megjelenést biztosít. A 15 és 17 col közötti méretű és legfeljebb 8 hüvelyk szélességű felnivel szerelt 4x4-es kerék egy olyan teherbíró partner, amely készen áll minden kalandra.

A DOTZ Dakar DARK színben is kapható, fényes fekete kivitele tökéletes választás különösen az olyan pick-upokhoz, mint a Mercedes X-osztály, a Nissan Navarra és a Renault Alaskan.

DOTZ PHARAO

A párás dzsungeltől kezdve a forró sivatagi homokig bármit kibír a DOTZ acéltárcsája - minden kihívásnak meg fog felelni. A kosz és a homok nem hagy látható nyomokat, és a speciális felületkezelésnek köszönhetően könnyen lemosható. A Hyundai, Mitsubishi, Nissan és Ford modellekhez a DOTZ PHARAO regisztráció nélkül felszerelhető, mivel ABE engedéllyel rendelkezik.

Ami pedig közös bennük, hogy a DOTZ MODULAR, a DOTZ DAKAR és a DOTZ PHARAO a megfelelő középkupakkal megakadályozzák a szennyeződések bejutását a kerékagyba.

Az alufelnik is sokat kibírnak - ahogy azt a DOTZ CRUNCH is bizonyítja.

A masszív, hat küllős felni egyszerre robusztus és szemet gyönyörködtető. A feltűnő, fényes fekete fényezés extra polírozott peremmel kivételes megjelenést biztosít.

Az öt- és hatfuratos modelleknek köszönhetően a legelterjedtebb terepjárókhoz is elérhető.

A megfelelő abroncsválasztás elengedhetetlen a vadonban való kalandozásokhoz. A legjobb, ha a hétköznapi abroncsokat az úton vagy otthon hagyja, és az igazi terepjárókra a különböző terepekre kifejlesztett terepgumikat választja.

Az amatőr terepjárók számára az utcai vagy országúti terepgumik ideálisak. Ezek jó tapadást biztosítanak, és alacsony zaj szinttel utazhatunk velük egyenetlen úton és a normál közúti forgalomban egyaránt. Ha a terhelés és az igénybevétel nő, akkor már érdemes terepabroncsokat választani. Ezek jobb talajfogású futófelületi profilt biztosítanak, és masszívabb felépítésűek.

Ha szeret az aszfalttól távolabb jutni, akkor a Mud-Terrain (MT vagy sár-terep) gumiabroncsokat válassza. Ezek nyújtják a legnagyobb biztonságot a defektek ellen, miközben könnyedén átkelhet a sáros vagy sziklás terepeken is. Országúton viszont hangos és durva vezetést eredményeznek, ráadásul ott a tapadásuk is hagy kívánnivalót maga után.

Ezért javasoljuk, hogy a megalapozott választás érdekében gumiabroncsvásárlás előtt gondolja végig saját vezetési szokásait.

Bild5

Bármelyik gumiabroncsot is választja, a DOTZ felnik minden kihíváshoz tökéletesen megfelelnek. Akár acél, akár alufelni - a prémium minőségű fényezésnek köszönhetően a DOTZ felnik optimálisan védettek a homok és a sár ellen. Egy terepjárós utazás után elég csak egy szivacs és egy magasnyomású tisztító segítségével leöblíteni az autót, és máris tükörfényes felnikkel vághat neki a következő kalandnak.

Nem tudja eldönteni, hogy melyik DOTZ felni illik legjobban terepjárójához? Böngéssze át a DOTZ felni-konfigurátort, nézze meg a különböző modelleket és hasonlítsa össze a műszaki adatokat!

A DOTZ off-road kínálatában megtalálja az Ön igényeinek megfelelő tökéletes felniket.