AEZ felni gyártás "Made in Germany" legmagasabb minőségi kritériumok

A szenvedélyünk

Az első tervtől a szállításig

Az első tervtől a szállításig

Öt, hét vagy sokküllős design? Keresztküllők vagy dupla küllők? „A legfontosabb dolog mindenekelőtt a szenvedély” - magyarázza Christian Haderer, az AEZ vezető designere. „Tizenéves korom óta két dolog iránt vagyok szenvedélyes, ezek pedig az autók és a tervezés" - mondja a szakember. Az autók biztonsági szempontból releváns alkatrészeinek gyártójaként a szenvedély az AEZ felnik egyik legfőbb pillére. Ez az „életfelfogás” a fejlesztés minden egyes lépésében tükröződik, az első tervtől egészen a késztermék elkészüléséig.

AEZ- gyártás: “Made in Germany”

Az AEZ könnyűfém felniket a teljes gyártási folyamat során a mérési pontosság, az anyag homogenitása, a felületi állapot, az anyagsűrűség és a látható hibák tekintetében is folyamatos vizsgálatoknak vetik alá, a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelően. Az új terveket és fejlesztéseket a TÜV Ausztria és a TÜV Nord ellenőrzi, a maximális teherbírás érdekében még a gyártási folyamat jóváhagyása előtt.

Alapvető lépések - gépek nélkül 

A magas szintű automatizálás ellenére az emberi tényező elengedhetetlen az AEZ felnik komplex gyártási folyamatában. A könnyűfém keréktárcsák gyártását alacsony nyomású öntéssel végzik, ahol a folyékony alumíniumot egy öntőformába - a felniformába - préselik, egy cső segítségével. Ezt követi az öntés után maradt gerincek precíz eltávolítása, amelyet teljes egészében kézzel végeznek. A következő lépésben pedig kifúrják a csavarok, valamint a szelep nyílásait.

SR3 festés

A betűk a „Salt Resistant” - azaz "sóálló" kifejezést, míg a szám a 3-rétegű bevonatot jelöli: alapozó, festék és lakk. A primer mindig egy ultra-kemény, fekete vagy világosszürke porfesték, amelyet elektrosztatikusan visznek fel, majd 210° C-on 45 percig „sütnek” rá a felnire. A tényleges színt egy modern, nedves bevonat adja, melyet kb. 180°C-on applikálnak. Átlátszó tömítésként és a környezeti hatások elleni első védelmi vonalként pedig minderre a prémium lakkréteg kerül még fel.

Szervezett káosz 

49 méter széles, 100 méter hosszú és 24 méter magas, odabent pedig maga a káosz uralkodik Ezek az ALCAR Csoport csúcstechnológiás raktárának jellemzői, Észak-Rajna-Vesztfália Balve városában, Németországban. Ez az a hely, ahol egyszerre akár 700.000 személygépkocsi-kerék is várhatja, hogy az európai kereskedelmi partnerekhez szállítsák őket. Ez az AEZ szenvedélye.

A mi szenvedélyünk. A Te felnid.