Az elektromos rakéta POLESTAR 2 és az AEZ steam

Élvonalban a duó: POLESTAR 2 és AEZ Steam

A tisztán elektromos Polestar 2 rendkívül egyedi dizájn-nal rendelkezik. Ez az autó kívül és belül is skandináv, ami nem véletlen. Ez a feltörekvő autómárka részben a Volvo, részben pedig a Geely - a svéd gyártó anyavállalata - tulajdonában van. Letisztult vonalvezetésével az AEZ STEAM felni tökéletesen illeszkedik a jellegzetesen skandináv dizájnhoz.

Bild1

Skandináv design, biztos kezekben

A svéd gének nem csak a dizájn, de a biztonság terén is megmutatkoznak: Az 5 csillag az Euro NCAP töréstesztjén a POLESTAR 2 példásan rövid fékútjának köszönhető. Temperamentumát tekintve a limuzin inkább mediterrán természetéről árulkodik: Az összkerékhajtású csúcsmodell akár 408 lóerőt (300 kW) és 660 Nm nyomatékot is el tud érni. Ennek eredményeként sportautókhoz méltó gyorsulással büszkélkedhet: 0-ról 100 km/h-ra 4,7 másodperc alatt gyorsul. Az elsőkerék-hajtású alapváltozat 224 lóerős (165 kW), a hosszú hatótávú modell ennél valamivel erősebb, 231 lóerős (170 kW). Utóbbi maximális hatótávolsága a WLTP szerint 542 km, köszönhetően a 78 kWh teljesítményű akkumulátornak.

Bild2

Az első autó Androiddal

Nemcsak a meghajtás az egyetlen innovatív megoldás. Az ízlésesen kialakított vezetőfülkét egy arra merőleges 11,2 hüvelykes képernyő uralja, amely igencsak ütős. A POLESTAR 2 az első olyan autó, amely natív Android Automotive operációs rendszert használ, beleértve az over-the-air frissítéseket is. "Hello Google, vigyél el a..." - Bárhová is megy, a rengeteg vezetési élménynek és a szériafelszereltséghez tartozó nagy teljesítményű audiorendszernek köszönhetően minden utazás örömteli lesz.

Bild3

Klasszikus, modern alufelni kialakítás

A sportosan elegáns és a teljesen regisztrációmentes AEZ STEAM alufelni tökéletesen illeszkedik a POLESTAR 2 minimalista dizájnjához. Ez a "Made in Germany" dizájngyöngyszem 19 vagy 20 colos méretben kapható. A felni alapváltozata a trendi fegyverszürke és front polír fényezéssel készül, a teljesen szürke AEZ STEAM GRAPHITE is megfelelő alternatíva. Mindkettő ugyanolyan geometrikus felépítésű, 15 éles küllőt tartalmaz. A felni közepén a kiegyensúlyozott, arányosan lépcsőzetes terület vonzza a tekintetet. A tervezők a középső részt úgy finomították, hogy lehetővé tették az ötszörös díszítőfurat kialakítását, ezáltal minden méretben fokozva a felni vizuális mélységét.

Szinte olyan, mintha a két felnit kifejezetten e-autóhoz tervezték volna, mert az AEZ STEAM és a POLESTAR 2 kombinációja szó szerint mintha egy darabból készült volna.

Bild4