Alcar

Az ősz a csere évszaka

Az ősz a csere évszaka

A nyári abroncsok télen jelentősen megnövelik a balesetek kockázatát

Hogy már az elején tisztázzuk a félreértéseket: télen egy súlyos autóbaleset kockázata semmivel sem nagyobb, mint nyáron, azonban egyértelműek a különbségek az egyes balesettípusok között. A jármű feletti kontroll elvesztése, vagy a ráfutásos balesetek sokkal gyakrabban fordulnak elő a hideg évszakban. A Gidas-tanulmány (mélyreható német baleseti elemzés) részeként a kutatók megállapították, hogy az összes baleset körülbelül 94%-a hóval borított utakon történik, az ütközések nagy részét pedig a gumiabroncsok nem megfelelő tapadása okozza. Saját biztonságunk, valamint a hatóság előírások teljesítése érdekében a téli gumik használata feltétlenül szükséges! 

Elválaszthatatlanok: gumiabroncsok és felnik

Nincs gumi felni nélkül és abroncs híján a felni sem használható. Ez az elválaszthatatlan szimbiózis azt is előírja, hogy a két fontos alkatrész műszaki szempontból tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. A témához kapcsolódó „technikai dzsungelben” való eligazodáshoz a DOTZ saját online felnikonfigurátor alkalmazást kínál. Így minden autótulajdonos gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja a saját járművéhez tartozó felnik és abroncsok műszakilag 100% -ban tökéletes kombinációját. Mindezen túl a DOTZ a vonatkozó TÜV tanúsítványokat, valamint a járműhöz passzoló gumiabroncsnyomás-ellenőrző szenzorok információit is szállítja, nem beszélve a megfelelő lopásgátló eszközökről.

A zöld hüvelykujj

A bonyolult téma finomítása érdekében, a felhasználó zöld színű, „AJÁNLOTT” szűrőt is talál a konfigurátorban. A zöld hüvelykujj azt jelenti, hogy az adott konfiguráció műszakilag 100% -ban tesztelt, nem igényel extra karosszéria munkát és tökéletesen illeszkedik a járműre.

Télen is elegánsan

Egy autóimádó sincs, aki ne akarna stílusos felnikkel közlekedni, különösen a hideg évszakban. A DOTZ e téren is hibátlan menüt rakott össze a közelgő téli szezonra.

DOTZ Misano grey

A konkáv felépítés a maximális peremmélységről szól. A DOTZ nagyfokú műszaki szakértelme és tapasztalata „maximális teljesítményt” garantál ehhez a felnicsaládhoz. A VTA jóváhagyással gépjárművek széles skálájához – így az Audi A3-tól az A5-ig, a BMW 1-től a BMW 5-ös sorozatig, ugyanígy az új Mercedes A-osztályhoz, vagy a klasszikus autókhoz, mint például a VW Golf – számos stílusos lehetőséget kínál az autórajongók számára. Feszegesd Te is a határokat!

 DOTZ Revvo Black Edition

A DOTZ már alaphelyzetben is nagy port kavart a legújabb design, a Revvo piacra dobásával. A folyamatosan magas kereslet hatására megjelent a keresztküllős felni „fekete” kiadása is. Legyen szó BMW 1, 3 vagy 4-es sorozatról, Audi A3, A4, A5-ről, Golf GTI-ről, vagy Nippon-Racer-ről, a matt fekete DOTZ Revvo Black Edition stílusos téli utazást garantál.

DOTZ CP5

Az ötküllős DOTZ CP5 aszimmetrikus kialakítása extra dinamikát biztosít, melyet még jobban kihegyeznek a párhuzamosan futó küllők élei. A nyitott, agresszív és sportos kialakítású kerék télen különösen jó választás, sóálló „SR” bevonatának köszönhetően.

A DOTZ-nál a biztonsági szempontok és a vonzó kialakítás nem zárják ki egymást. Épp ellenkezőleg!

Ne felejtsd el tehát lecserélni felniket és a gumiabroncsokat autódon, a konfiguráláshoz pedig jó szórakozást kívánunk!