Stílusos duó

Egyaránt vadonatúj, karakteres formával megáldott felnik. Amikor a spanyol extrém autódizájn találkozik a klasszikus keresztküllők legfrissebb változatával, az eredménynek feltétlenül izgalmasnak kell lennie. És az AEZ ismét bebizonyítja, hogy nem vesztegeti az időt az új autómodellekre reagálva, hanem mindig bemutatja a megfelelő felniket a szükséges tanúsítványokkal.

Klasszikus konstrukció csillogó részletekkel

A keresztküllős felnik nem véletlenül népszerűek. Lehetővé teszik a rafkós-finom részletek kombinálását a klasszikus alapszerkezettel. Az AEZ Porto dark általános megjelenését a finom, ferde felületű küllők uralják, míg a középső rész elég kompkt maradt. A különleges megjelenés a polír küllős szegmensek és a gunmetál alapfényezés között létrejövő kontrasztból ered. Képünkön a Cupra Formentor az AEZ 8,5x21 colos felnijeit viseli, egy olyan erőteljes formavilágot, amely kihozza a Porto dark teljes részletgazdagságát. Ez a felni számos más méretben kapható 18 és 21 col között, ami különösen alkalmassá teszi a közép- és felső középkategóriás prémium autók számára.

Férfias és extravagáns

A spanyol Seat márka jól ismert az innovatív formatervezésről. A Seat sportos élcsapata, a Cupra, újraalapítása óta feszegeti a normákat. Ez különösen az első teljesen önálló modellben, a Cupra Formentor crossoverben mutatkozik meg. Alacsony és meredek tetővonalával, a jellegzetesen agresszív orrával kiemelkedik az SUV-kupék tömegéből, míg az erőteljes hátsó rész a jellegzetes LED-csíkkal és a markáns, négy kipufogócsővel rendkívül kifejező modellé teszi a Formentort.

Csoportszintű minőség

Bár a Formentor kinézetre kiemelkedik a tömegből, technikailag egy bevált receptre támaszkodik. A VW-konszern MQB platformjára alapozva a Seat mindent behozott, ami modern és a mindennapos használatra alkalmas, kezdve a széles motorválasztékkal, amelyhez hétfokozatú kétkuplungos sebességváltó társul (a hatfokozatú kézi váltó is ott van a szériafelszereltségek között). A futómű opcionálisan adaptálható, a térelosztás igen bőséges, az infotainment rendszer pedig a legmodernebb, ahogyan az irányítás is.

Mindenki megtalálhatja a kedvére valót

Ami a motorizációt illeti, a Formentor vásárlók hét kivitel közül választhatnak, amelyek főként a teljesítménnyel és sebességváltó-variációkkal vannak összefüggésben. Kezdve a 110 kW (150 LE) teljesítményű dízel- és benzinmotorokkal és az első meghajtással. A további teljesítményfokozatok a négyhengeres összkerékhajtások között 140 kW (190 LE) és 228 kW (310 LE) között mozognak. A csúcspont az öthengeres VZ5 287 kW (390 LE) teljesítménnyel, amely 4,2 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára. Az 1.4 e-hybrid 150 kW (204 LE) teljesítménnyel vagy VZ néven 180 kW (245 LE) teljesítménnyel kapható.

Mindegy, hogy milyen felszereltséget választasz: Az AEZ Porto dark-kal együtt a Cupra Formentor mindig feltűnő jelenség lesz. Más autó, más ízlés? Az AEZ konfigurátor https://www.aez-wheels.com/3DKonfigurator/index.php?lcs=onz2sm13at&lng=DE mindegyik modellhez megtalálja a megfelelőt.

Ha inspirációra vágysz, vagy egyszerűen csak szeretnéd megismerni az AEZ közösséget, Facebook- és Instagram-oldalunkon megtalálod a hasonló gondolkodású embereket.