nyerő páros

AEZ Steam vs. Tesla Model 3.

Ha az elektromos autózás a téma, a Tesla az első márka, ami az ember eszébe jut. A Model 3 megjelenésével a középkategóriás szedánok következő generációja elérte Európát is. A 3-as szám pedig igen sokatmondó, hiszen maga a modell is három különféle változatban vásárolható meg.
Az alapmodellel 409 km-es távolságot autózhatunk, mielőtt újra kellene tölteni az 5 kWh-os akkumulátorát. A Performance változat már 530 km-re képes, amit a Long Range modell 75 kWh-ás akkumulátorával további 30 km-el toldhatunk meg.

Csendes száguldás
Itt az ideje a szemünket is használni a forgalomban, hiszen a Model 3 közeledését nem fogjuk hallani. A Performance változat 3,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km / órára, mindössze egy gyors lépéssel a gázpedálon. De azért érdemes odafigyelni, mert a dinamikusabb vezetés sokkal korábban juttatja a Teslát a töltőállomáshoz, az akkumulátor teljes feltöltése pedig akár hat-hét órát is igénybe vehet. De még itt is van egy kijátszható ász a műszerfalon: A 15 hüvelykes érintőképernyő a töltés során is működik, és rengeteg játékot kínál szórakoztató várakozáshoz.

Tesla-Model-3_1  Tesla-Model-3_4 

Asszisztens a fedélzeten
A Model 3 fedélzeti számítógépe azonban több, mint egy szórakoztatóegység, segítségével gyakorlatilag mindent egy helyen kontrollálhatunk a járművön. Az összetett menüszerkezet ellenére a használata könnyen elsajátítható: az intelligens vezetési segédrendszer folyamatosan informál minket a fennmaradó hatótávról, a következő töltőállomást keresésekor pedig egyszerűen átválthatunk önvezető üzemmódra. Az automatikus sávváltás, a szabad helyeket felismerő parkolási segéd, vagy a leparkolt Model 3 magunkhoz hívása funkció mind a csomag részét képezik. Ugyanakkor, az automata funkciókkal óvatosan kell bánni. Még a Tesla is azt javasolja, hogy legalább egy kezünk a kormányon legyen vezetés közben.

Kifinomult kezelés
Van viszont, aki egyáltalán nem bánja, hogy a kezét a kormányon kell tartania, hiszen a Tesla Model 3 precíz és kifinomult vezetési élményt ígér. Mindez, a megfelelően kiválasztott könnyűfém felnikkel újabb szintre emelhető. Az autóhoz e téren az AEZ Steam graphite használata ajánlott, 8,5x20 colos méretben. Ötszögletű közepével és 15 pengeéles küllőjével a Steam több, mint figyelemfelkeltő. A sportosan elegáns, sokküllős kerék nemcsak megjelenésében egyedülálló, de a „Made in Germany”, jelölés, valamint az ECE tanúsítvány a kiváló minőséget is garantálja.

Tesla-Model-3_2  Tesla-Model-3_7

Mit is jelöl az ECE?
Az AEZ Steam, legyen szó akár a fényes fegyverszürke, vagy a matt grafit kivitelről, ECE-tanúsítvánnyal rendelkezik, amellyel megspórolhatjuk a felnik forgalmi engedélybe jegyzésének hosszadalmas procedúráját. Az ECE jóváhagyásának köszönhetően a tanúsítvány egész Európában érvényes, így a regisztrációs huzavona mellőzésén túl a felnik papírjait sem kell magunkkal hordozzuk.

Íme a jövő, kipufogógáz és extra papírmunka nélkül - ezt ígéri az AEZ Steam és a Tesla Model 3 nyerő párosa.


Tesla-Model-3_3  Tesla-Model-3_8

Tesla-Model-3_6  Tesla-Model-3_5