DOTZ DD2JZ: helyzetjelentés!
Itt tart jelenleg a metamorfózis

A DOTZ műhelye teljes gőzzel üzemel. A Szörny - ahogyan a DD2.JZ projektet nem hivatalosan hívják - sikeresen befejezte metamorfózisának első fontos állomását, egy motorcserét a 2JZ GTE erőforrás javára. Mindez ráadásul jelentős teljesítménynövekedéssel is párosult, mely főként egy Garrett GTX 4088R turbó és egy 4 hüvelykes, egyedi gyártású leömlő javára írható. A futóművet nagy teljesítményű Air Lift performance airride rendszerrel ültették meg, a Lowrider.at csapatának köszönhetően, mindez 3H vezérléssel és szenzorokkal egészül ki.
A Szörny megállításáról 6-dugattyús K-Sport fékrendszer gondoskodik, tökéletesre hangolt hidraulikus kézifékkel párosítva, ugyanettől a gyártótól. A pilótafülke a Wiechers munkája, melynek összepakolása igazi művészet volt a korlátozott hegesztési és csavarozási felületek miatt. A stabilitást és a biztonságot nagy pontossággal összehegesztett acélcsőketrec biztosítja.

Ember és gép - az ergonómia
A DOTZ háza táján elképzelhetetlen egy olyan "munkahely", ami ne rendelkezne a teljesítmény mögött álló tudománnyal. A DD2 projekt vezetője, Christian Haderer a megfelelően ergonómikus "irodaszéket" is biztosítja: a Bride VIOS II ülések egyedileg gyártott konzolokon nyugszanak, a Takata 6-pontos menta zöld övei pedig megfelelő, de mindenekelőtt G-erő rezisztens testtartást biztosítanak. E rendkívüli és szokatlan munkakörnyezet érzelmi töltését pedig a kárpitozás adja, melyet az üléseken teljes egészében kézzel gyártott Alcantara borítás váltott fel.

A pletykák igaznak bizonyulnak

A 2017-es IAA kiállítás számos pletykát megerősített. A BMW biztosan elindítja a Z4 új verziójának gyártását. Az idei Goodwood Fesztivál a Speed-en pedig a Toyota először mutatta be a Supra A90 prototípusát, tehát a legendás Toyota szuper sportautó új verziója bizony valóságos! Néha pletykák igaznak bizonyulnak - szerencsére!

Na és hogy mi lesz a következő szint a DD2.JZ-t illetően? A külső átalakítása! A verebek pedig azt csiripelték, hogy a gép a 2018-as Essen Motor Show-n mindent megmutat majd magából!

Addig is nézd meg itt, mi történt eddig!

aez dotz alcar configurator stahlrad dezentaez dotz alcar configurator stahlrad dezentaez dotz alcar configurator stahlrad dezentaez dotz alcar configurator stahlrad dezentaez dotz alcar configurator stahlrad dezentaez dotz alcar configurator stahlrad dezent