SPRING MY RIDE #8 - POLÍROZÁS

felfrissülten és csúcsformában - TAVASZRA KÉSZEN

Az autód ragyog a tisztaságtól, a fényezésen csillogva tükröződnek a tavaszi napsugarakak, de van még egy dolog, ami teljesen újjávarázsolja a kocsidat: a polírozás.

A polírozás nem csak szemet gyönyörködtető előnyökkel jár. A folyamat nagy előnye, hogy védi a fényezést az ártalmas környezeti szennyeződésektől.

Természetesen rábízhatod a polírozást egy szakértőre is, de készülj fel rá, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod! Ha útmutatásainkat megfelelően követed, mindezt könnyedén elvégezheted saját magad is.
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

A fényezés POLÍROZÁSA

———————-
Amire szükséged van:
- lemosott, leöblített autó
- festéktisztító
- szivacs
- mikroszálas törlőkendő
———————-

A polírozás előtt ellenőrizd, hogy a fényezés felülete sima-e, vannak-e esetleg még rajta durvább sérülések. A durvább sérüléseknél a felületet előkezeljük festéktisztítóval.

A festéktisztítót egy lágy szivacs segítségével körkörös mozdulatokkal oszlasd el, majd töröld át szintén körkörös mozdulatokkal egy mikroszálas kendővel!

MEGJEGYZÉS: Polírozás előtt öblítsd le alaposan az autót! Erre a nagy alaposságra azért van szükség, mert a legkisebb szennyeződés is megkarcolhatja a festéket a polírozás során.  Ügyelj arra is, hogy árnyékban álljon az autó a tökéletes eredmény elérése érdekében!
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

A POLÍRPASZTA KIVÁLASZTÁSA

 

Kézi polírozáskor olyan polírpasztát használj, ami alkalmazható műanyag és gumi felületen is. Erre különösen alkalmasak a 2 az 1-ben termékek. Ezek nem csak polírozóanyagot, hanem viaszt is tartalmaznak, hosszú távon védelmet nyújtva a fényezésnek.

MEGJEGYZÉS: Azokat a területeket, amelyeken nem alkalmazható polírózóanyag, polírozás előtt takard le! Ellenkező esetben a fekete felületek elszürkülhetnek!
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

a polírozás folyamata


———————-
Amire szükséged van:
- polírpaszta
- polírozórongy vagy szivacs
- mikroszálas törlőkendő
———————-

A polírpaszta segítségével polírozóronggyal vagy szivaccsal töröld át körkörös mozdulatokkal a karosszériát a tetőtől kezdve lefele haladva! Ügyelj rá, hogy mindig egyforma erővel nyomd rá a rongyot!

Polírozás után az esetlegesen ottmaradt pasztát töröld le!  A polírozás irányával ellentétesen gyengéden töröld át egészen addig, míg az összes paszta el nem tűnik!

MEGJEGYZÉS: Egyszerre mindig kisebb területekre koncentrálj, ne az egész autóra! Ha megszárad a paszta, már nehezen távolítható el. Haladj kicsi területekkel lépésről lépésre!
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

ELLENŐRZÉS

 
Miután végeztél az autó teljes felületével, ellenőrizd újra, nem maradt-e paszta valahol!

(A tájékoztatás nem teljeskörű!)
aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Springmyride tippek és trükkök

 
A matricák gyors és egyszerű eltávolítása
Használj többfunkciós WD40 olajat a matricák és matricamaradványok eltávolítására!