AEZ FORGED (KOVÁCSOLT) SZÉRIA
A PRÉMIUM MINŐSÉG KÜLÖNLEGESSÉGe

A hagyomány és a modernitás gyakran nagyon közel állnak egymáshoz, néha pedig egyetlen csúcstermékben összpontosulnak. Az AEZ Forged sorozatával a felnigyártó vitathatatlanul a könnyűfém keréktárcsák prémium osztályába lépett.

Az AEZ Steam.forged az első AEZ kovácsolt kerék az ECE jóváhagyásával, amely egyenes utat jelent a Tesla Motors S és X modellekhez.

A kovácsolt alufelnik története hosszú hagyományokra tekint vissza. Az első tesztekre már az 1930-as években sor került az autóiparban, azóta pedig sok minden történt.

 
aez dotz dezent stahlrad konfigurator felgen wheels 
 

A MAXIMÁLIS SÚLYCSÖKKENTÉS

 
A kovácsolt könnyűfém keréktárcsák eredetét a versenyzés és a motorsport világában kell keresni. A maximális stabilitás, valamint a nagyon alacsony súly kettőse tökéletes választás a sportos alkalmazhatósághoz. Ezekkel az előnyökkel a kovácsolt felnik magasabb áruk ellenére is kifizetődőbbek az öntött példányokhoz képest, ráadásul sok autótulajdonos számára az ezzel a technológiával készült kerekek testesítik meg a tökéletes kifinomultságot. A járművek egyedi átalakítása hosszú engedélyeztetési procedúrát vonhat maga után, az ECE jóváhagyásával rendelkező, új AEZ Steam.forged esetében azonban ez sem akadály.
AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR
 

TELJESÍTMÉNYHEZ FINOMÍTVA


Az AEZ eltérő első és hátsó szélességgel kínálja Steam.forged garnitúrákat. kizárólag az elektromos Teslák számára. Az S modellre 8.5x21 és 9x21, az X modellre pedig 9x22 és 10x22 méretekben érhetők el. A súly a Tesla Motors sportos autóinál kulcsfontosságú szerepet játszik, a Forged széria ezért első lépésben ezekre az autókra összpontosítva garantálja a tiszta teljesítményt.

FENNTARTHATÓ JÖVŐ A MOBILITÁSBAN

Az elmúlt évek fejlesztései egyértelműen bemutatták az új mobilitási igényeket. A felhasznált alapanyagok iránti magas elvárások miatt többek között a kovácsolt kerekek is egyre fontosabb szerepet játszanak az autóipar jövőjében.

aez forged series dotz dezent stahlrad konfigurator

 

AEZ FORGED DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

 
MAXIMÁLIS SÚLYOPTIMALIZÁLÁS

A 6061 T6 alumínium alapanyagot elsősorban a repülőipar könnyű szerkezeteinek gyártására alkalmazzák, így a kovácsolt kerekekhez is ez az egyik legjobb választás. Technikailag az új felniknél az AEZ mindent bevet, a visszafogottan elegáns küllőzéssel, valamint az optimalizált teljesítménnyel. A 30 százalékos súlycsökkenés ellenére az AEZ nagy terhelhetőséget, ugyanakkor a Tesla járművek számára megnövelt a hatótávolságot garantál.

Mindezt egy kifinomult kovácsolási technológia teszi lehetővé, mely alacsonyabb anyagvastagság mellett masszívabb felépítést garantál a hagyományos alufelnikhez képest. Mind vizuálisan, mind technikailag az AEZ egy lépéssel előrébb jár, felnijeit pedig további kerámiabevonattal is finomítja. Ráadásul a kerekek még egy ultra kemény, átlátszó akril bevonatot is kapnak, a fényezés védelmében.

AEZ Steam.forged – Adatok és jellemzők:
Méretek:
8,5x21, 9,0x21, 9,0x22, 10,0x22 hüvelyk
Kivitel: polírozott kerámia
Gyártás: kovácsolt
Terhelhetőség: 1030 kg-ig
VTA: igen
ECE: Tesla Model S and Model X
TPMS: 100 % TPMS-FIT

aez dotz dezent stahlrad konfigurator wheels felgenaez dotz dezent stahlrad konfigurator wheels felgenaez dotz dezent stahlrad konfigurator felgen wheels 
aez dotz dezent stahlrad konfigurator felgen wheels