SR3 lakkozás - A Tökéletes téli védelem
ALCAR Alufelnivel télen is stílusosan

A magas színvonalú és innovatív SR3 lakkozásnak köszönhetően, az ALCAR alufelnik éveken át megőrzik eredeti szépségüket. Bár az alumínium nem rozsdásodik úgy, mint a vas vagy az acél, az oxidáció azonban hamar kikezdheti az alufelni felszínét, és egy kevéssé vonzó, szürke réteget képezhet rá. Az SR3 lakkozás azonban növeli a kerék "természetes védelmét" a sóval és az apró karcolásokkal szemben! 

Az SR rövidítés "Salt Resistant" szókapcsolatból származik, ami só-állót jelent, míg a hármas szám a 3 rétegű festési folyamatra utal: alapozás, festés, lakk-bevonat. Az alapozó mindig egy ultra kemény, fekete vagy világosszürke por-réteg, amit elektrosztatikusan visznek fel, majd 210°C fokon 45 percig "sütik". A festék réteg, azaz a nedves bevonat, további 40 percet tölt 180°C fokon. Legfelülre az átlátszó szigetelés, azaz a prémium lakk réteg kerül, mely biztosítja az első védelmi vonalat a környezeti hatásokkal szemben.

Csúcsminőségű szabványok
Hogy mennyire jól védi az alufelniket az SR3 lakkozás, azt a független laboratóriumban, ECE-R 124 uniós szabályozás szerint elvégzett tesztek kiváló eredményei is igazolják.  Ilyenek az ún. 300 órás "CASS - copper accelerated salt spray" tesztek, ahol a felnik borítását megkarcolják és egy sós, rezes, ecetsavas oldattal permetezik folyamatosan, miközben még kőfelverődésnek is alávetik.

Sziklaszilárd
Annak érdekében, hogy ellenőrizzék, a rétegek milyen erősen tapadnak a felni felületéhez, az ún "standard cross-cut" vizsgálatot is elvégzik. A felnire hat helyen párhuzamos vonalakat karcolnak, majd azokat másik hattal keresztben is átkarcolják. Ezt a sérült felületet ismételten lefestik, hogy beigazolódjon: a festés "kivirágzás", vagy hámlás nélkül áll ellen a sónak. Annak biztosítása érdekében pedig, hogy egy sorozat összes felnije megfeleljen az SR3 lakkozás magas minőségi előírásainak, minden egyes terméket még vizuálisan is megvizsgálnak és megmérik a rétegek vastagságát is. Ezután az összes ALCAR felniről elmondható, hogy "só-álló", azaz "Salt Resistant" lesz egész életében!

alcar aez dotz dezent enzo stahlrad   alcar aez dezent dotz enzo stahlrad   ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD


 
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD